Foredrag med Hanne Faldborg

Lørdag den 18. marts udkommer en stor slægtsroman, Havets døtre, der foregår i Nymindegab. I romanen møder vi Oline og Thea, to fattige daglejerdøtre, i en sydende og medrivende fortælling om menneskers ulige kamp for et bedre liv, forsvarligt pakket ind i vestjysk humor og egenart. Thea bliver gift med en landmand i Stadil, og læserne fornemmer bogen igennem, hvor hårdt det var for mange, at det naturlige landboliv, alle bærer i sjælen, skubbes til side af industrisamfundet. Handlingen udspilles primært på gårdene på den fiktive markvej, Gammelklit, og kroen. Den første roman omhandler årene 1917-67. Om et år udkommer Hedens sønner, der dækker årene 1967-2017 (og her bliver det naturligvis nævnt at Nymindegab blev Årets landsby i 2016).

Forfatter Hanne Faldborg er landmandsdatter fra Stadil og gift med bagersøn fra Nr. Nebel. Hanne Faldborg har tidligere udgivet bl.a. Kvinderne på Sølvheden (2003), og har et langt forfatterskab bag sig.

Det er en stor glæde for Nymindegab Museum at kunne invitere til reception lørdag den 18. marts klokken 10.00, hvor Hanne Faldborg vil signere bøger og fortælle om sin research i Nymindegab og omegn. Alle er velkomne. Entré 50 kr.

Mandag den 27. marts holder Hanne Faldborg foredrag på Nymindegab Museum kl.19.30-21.30, og hun garanterer, at lattermusklerne kommer på overarbejde – men alle får også noget at tænke over. Der er gratis kaffebord og mulighed for at købe drikkevarer. Arrangementet er gratis for medlemmer af Nymindegab Museumsforening. Entré 50 kr.